AKADEMİK BOYUTUYLA LİSEDE ÜNİVERSİTE STANDARDI
- Teknoloji Fen Anadolu Lisesi & Fen Lisesi 2019 - 2020 Eğitim & Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlamıştır.
NEDEN TEKNOLOJİ FEN
- Çünkü Teknoloji Fen Koleji, eğitim için tasarlanmış, modern eğitim araç ve gereçleriyle donatılmış, öğrencilerin bütün ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri fiziksel donanıma sahiptir.
- Çünkü çeyrek asırlık eğitim birikime sahiptir.
- Çünkü gerek liselere giriş sınavı, gerekse üniversiteye giriş sınavında büyük başarılar elde etmiş, Türkiye dereceleri çıkarmıştır.
- Çünkü deneyimli bir eğitim kadrosuna sahiptir.
- Çünkü kendine özgü eğitim programları uygular. - MES Programı – Face to Face
EĞİTİM VERİLECEK PROGRAM TÜRLERİ
- ANADOLU LİSESİ
- ANADOLU PLUS
- FEN LİSESİ
EĞİTİM GRUPLARI
Eğitim Verilecek Sınıf Düzeyleri
- TEMEL GRUPLAR
- AKADEMİK GRUPLAR
- 11. Sınıflar
- 12. Sınıflar
ANADOLU LiSESi Deneysel ve Proje Tabanlı Eğitim
- Tüm eğitim ve öğretim müfredatının deneysel ve proje tabanlı çalışmalarla desteklendiği Anadolu Lisesi nde dersler; görsel materyal, teknolojik ve güncel kaynaklardan yararlanılarak etkileşimli ve farklı öğrenme yöntemlerine hitap edecek şekilde sunulur. Amacımız her öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda gelişimini maksimum seviyeye çıkarmaktır. 10. ve 11. sınıf öğrencilerimize 9. Sınıftan itibaren gördükleri tüm konuları içeren TYT programı, 12. sınıf öğrencilerimize ise tamamen TYT / AYT programı uygulanır.
ANADOLU-PLUS
YOĞUNLAŞTIRILMIŞ MES
- Anadolu-Plus programında 11. sınıf öğrencileri alan derslerini yoğun olarak, 12. sınıf öğrencileri ise tüm alan derslerini MES sınıflarında özel ders yaklaşımıyla alırlar. Takım çalışmasını öğrenerek iş hayatına hazırlanırlar.
FEN LiSESi GELECEĞİN EĞİTİMİ ŞİMDİDEN
- Üni Tek Fen Lisesi nde, LGS sınavında başarılı olmuş fen bilimleri ve matematiğe ilgi duyan gençler; güçlü eğitim kadromuzun rehberliğinde, gelecekte ülkemizin teknolojik, bilimsel gelişmesinde lokomotif olacak, inovatif, sorgulayıcı, araştırmacı kimliği ön plana çıkan bireyler olarak yetiştirilir.
- Öğrenciler bir yandan Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında belirlenen kazanımları elde ederken, MEB 2023 vizyonu doğrultusunda Tübitak yarışmaları, Fizik-Kimya-Biyoloji ve Matematik olimpiyatları, ulusal ve uluslararası projeler ve robotik yarışmalarıyla geleceğe hazırlanarak, yeni teknolojiler üreten, araştırmacı bilim insanları olarak yetişirler.
- Fen Lisesinden mezun olan öğrencileri, alacakları lise eğitimiyle Türkiye nin en saygın üniversitelerinde okuma imkanına sahip olacaklar ve kariyerlerini yurt dışında da sürdürebileceklerdir.
- Öğrencilerimiz, Fen Lisesi nin ÖZELİ nde olmanın ayrıcalığını hissedecekler. Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi bilim grubu derslerini MES sisteminde 4-5 kişilik özel gruplar halinde alacak ve akademik başarıda zirveyi hedefleyebileceklerdir.
EĞİTİMDEKİ FARKLILIKLARIMIZ
- Erken Okul Dönemi: 9. ve 10. sınıf öğrencileri okul başlangıç tarihinden 1 hafta, 11.sınıf öğrencileri 2 hafta, 12. sınıf öğrencileri ise 4 hafta önce okula başlar. Ayrıca 12. sınıf öğrencileri sömestr tatilinin ilk haftasında okula devam ederler.
- Hafta Sonu Çalışmaları: 9. ve 10. sınıflar ayda bir hafta, 11. sınıflar ayda iki hafta, 12. sınıflar her hafta Cumartesi günü çalışma yaparlar. Hafta sonları ihtiyaç ve planlamaya göre etütler, ek dersler, pekiştirmeler, soru çözümleri, check-up sınavları veya sosyal aktivite ve sportif faaliyetler ile değerlendirilir.
- Üniversite Hazırlık Akşam Çalışmaları: 12. sınıf öğrencileri akşam okul bitimi akşam yemeği molası verildikten sonra 3 ders saati daha okulda kalarak Üniversite Hazırlık çalışmasına devam ederler. İlk saat alan dersi ile ilgili konu / soru çözümü yapılırken ikinci ders branş check-up sınavı yapılarak sonuçlar elektronik ortamda anında değerlendirilir. Üçüncü ders, değerlendirme sonucuna göre kazanımları eksik olan sorular öğretmenlerimiz tarafından tekrar çözülür ve gereken konu açıklamaları yapılır.
Müfredat
EĞİTİM İÇERİĞİNİN DAĞILIMI
Düzeyi |
Okul Müfredatı |
Sınav Müfredatı |
9. Sınıflar |
% 90 |
%10 |
10. Sınıflar |
% 80 |
% 20 |
11. Sınıflar |
% 55 |
% 45 |
12. Sınıflar |
% 10 |
% 90 |
UNİ TEK ‘ TE EĞİTİM
MES (Masa Başı Eğitim Sistemi)
- ÜNİ TEK ‘te öğrenmeyi daha da kolaylaştırmak için 11. ve 12. sınıflara her gün alan derslerinden 4-5 kişilik gruplar halinde eğitim alırlar.
MES Eğitimiyle;
- Dersler daha verimli işlenir,
- Öğrenciler grup çalışmasının verdiği motivasyonla daha dikkatli ders dinlerler,
- Öğrenciler konuyu tartışarak, farklı bakış açısıyla konuyu zenginleştirmiş olurlar.
- Bu şekilde öğrenme daha kalıcı hale dönüşmüş olur.
- Öğrencilerin iletişim becerileri gelişir.
- Öğrenciler takım oyuncusu olmayı öğrenerek, profesyonel iş hayatına hazırlanmış olurlar.

F2F (Face to Face) Saati

- ÜNİ TEK ‘te öğrencilerin her türlü ihtiyacı düşünüldü. Kişiselleştirilmiş eğitimin bir parçası olan F2F saatinde, öğrenciler bireysel eksikliklerini giderebilecekler.
F2F (Face to Face) saatiyle;
- Öğrenci sorularını ve anlamadıkları şeyleri gün içinde, öğretmenlerine sorabilecekler,
- Öğrenci aynı ders saatinde, farklı derslerin öğretmenlerinden yararlanabilecektir.
- Her gün iki ders saati olarak planlanan F2F (Face to Face) saati sayesinde ÇÖZÜLMEYEN SORU KALMAYACAK.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME SİSTEMİ
- Ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile hedef kazanımların gerçekleşme oranları tespit edilir. Bu sayede hangi konuların ne oranda öğrenildiği, kazanımlara ne oranda ulaşılabildiği belirlenir. Unutmamak gerekir ki ölçemediğiniz hiçbir şeyi geliştiremezsiniz. Öğrencilerin akademik gelişimlerini yakından takip eden Ölçme ve Değerlendirme Sistemi;Teknoloji Fen Okulları Anadolu ve Fen Lisesinin eğitim hedeflerinin saptanmasında, öğrencilerin TYT ve AYT ye bilinçli bir şekilde hazırlanmasında etkin rol oynar.
- Maksimum Ölçme: Günlük konu tekrar testleri, haftalık denemeler, yoğunlaştırılmış sınav kamplarıyla öğrenciye maksimum sayıda sınav uygulanır. Haftalık uygulanan check-up sınavlarıyla öğrencinin bilgisi en ince ayrıntısına kadar tespit edilerek, eksik konular en kısa sürede tekrar anlatılır.
- Maksimum Kontrol: Öğrenciye verilen ödevler, sınav sonuçları danışmanı olduğu öğretmen tarafından kontrol edilir. Her branş öğretmeni girmiş olduğu sınıflardaki öğrencilerin branş takibini yaparak, öğrencinin neyi yapıp neyi yapamadığını, günlük, haftalık ne kadar ders çalışıp, kaç soru çözdüğünü takip eder.
SINIF DÜZEYLERİ – HOMOJEN SINIFLAR
- ÜNİ TEK ‘te her öğrenci kendi sınıf düzeyindeki öğrencilerle birlikte eğitim görür ve sınıflar, başarı ve algı düzeyi birbirine yakın öğrencilerden oluşur,
- Sınıflar statik olmayıp 1. dönem başında yapılacak 2. Sınav sonuçları ve öğretmen gözlemleri ile yeniden yapılandırılır,
Her sınıf düzeyine uygulanacak Akademik Başarı sınavlarının 2 fonksiyonu vardır.
- Dönem başı itibariyle öğrencimizin bilgi düzeyini ve sınav performansını ölçmek
- Kurumda eğitim almaya ilk kez başlayacak öğrencileri başarılarına uygun sınıflara yerleştirmek
- ÜNİ TEK ‘te Sınıf homojenliklerini oluşturmada sadece sınav sonuçlarına bakılmaz, ayrıca;
- Rehberlik görüşme kayıtlarına,
- Nakil yoluyla gelen öğrencilerin transkriptlerine,
- Oryantasyon çalışmalarındaki gözlemlere,
- Önceki yıla ait not ve başarı istatistiklerine,
- TEOG sınav sonuçlarına da bakılır.
DERSLERİN İŞLENİŞİ
- ÜNİ TEK ‘te Dersler, ilgili sınıf düzeyinin akademik müfredatına bağlı kalınacak şekilde konu anlatımı, uygulama, test çözümü ve çeşitli etkinlikler ile yürütülür,
- Ders anlatımlarında akıllı tahta ve içerikleri etkin şekilde kullanılır,
- Yıllık ders planlarına uygun olarak her şube ve her sınıf düzeyinde müfredatın aynı hızda ilerlemesi sağlanır,
- Müfredat akışı ile ilgili süreçler sürekli takip edilir ve denetlenir,
- Sürekli geri bildirimlerle tam öğrenme sağlanır.
SINAVLAR
- ÜNİ TEK ‘te her sınıf düzeyine ayrı ayrı olmak üzere okul ve deneme sınavları uygulanır.
Okul Sınavları
- MEB yönetmeliğinde yer alan ve her sınıf düzeyine uygun olarak I. ve II. yarıyılda uygulanacak
Deneme Sınavları
- Deneme sınavları, sınav kitapçıklarının hazırlanmasından, sınavın güvenli ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasına ve optik okumaya kadar tüm süreçler titizlikle sürdürülür.
Check-Up Sınavları
- Öğrencinin işlediği yerleri kapsayan ve öğrencinin gerçek performansını ortaya koyan sınavlardır.
YAYINLAR
- ÜNİ TEK ‘te her sınıf düzeyine ayrı ayrı olmak üzere üç farklı yayın takip edilecektir
- MEB KİTAPLARI
- KONU ANLATIMLI KİTAP SETİ
- SET HALİNDE SORU BANKASI
- FASİKÜL SORU BANKALARI
- Check – Up SINAVLARI
- TYT DENEMELERİ
- AYT DENEMELERİ
YENİ NESİL REHBERLİK
- ÜNİ TEK te Gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda, öğrencilerimizin sadece eğitsel değil aynı zamanda kariyer gelişimlerini destekleyerek, 21. YY yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.
- Kariyer ve Yetenek Yönetimi
- Eğitimsel ve Akademik Danışmanlık
- Psikolojik Danışmanlık
BİREYSEL TAKİP
- ÜNİ TEK te öğrencinin eğitim sürecinin her aşaması takip edilir. Bu kapsamda öğrencinin;
- Günlük Devam-Devamsızlık durumu,
- Sınav sonuçları,
- Verilen ödevler,
- MES ve F2F saatleri,
- Sosyal etkinlik çalışmaları.
Düzenli olarak takip edilerek, hem öğrenciyle hem de velisi ile durum değerlendirmesi yapılır.
REHBERLiK HiZMETi Mentorluk / Koçluk Sistemi
- Yetişkinliğe doğru ilerleyen öğrencilere, kendi kararlarını vermelerinin yanında kendi eğitimlerinin sorumluluğunu da alarak, özgür ve sorumlu bireyler olmaları için her türlü destek sağlanır. Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır. Teknoloji Fen de kodlanan değil kodlayan bir gelecek yetişir.
- Hazırlık sürecinin her aşamasında rehber öğretmeni ve eğitim koçunun desteğini alan, alanında uzman akademik kadro ile en doğru kariyer planlaması ve tercih sıralamasını yapan öğrenciler, üniversite hayallerini şansa bırakmıyor.
- Eğitim sektöründe çeyrek asırdır hizmet veren bir kurum kültürüyle Teknoloji Fen Kolejinde her öğrencinin bireysel farklılıkları gibi öğrenme becerilerinin de farklı olduğuna inanılır. Bireysel takip ve özel çalışmalarla akademik yönden her öğrencinin maksimum seviyeye çıkması sağlanır.
GELİŞİM İÇİN HAREKET, YAŞAM İÇİN ENERJİ
- ÜNİ TEK ‘te öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirebileceği imkanlar vardır.
- Satranç
- Basketbol
- Voleybol
- Hentbol
- Buz Pateni
- Futbol
- Kort Tenisi
- Masa Tenisi
- Bowling
KULÜP ÇALIŞMALARI
- ÜNİ TEK ‘te öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Kulüp çalışmalarına yer verilecektir.
- Gastronomi Kulübü
- Edebiyat Kulübü
- Sanat Kulübü
- Çevre ve Sağlık Kulübü
- Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü
- Satranç Kulübü
- Basketbol Kulübü
- Voleybol Kulübü
- Hentbol Kulübü
- Futbol Kulübü
TEKNOLOJİ FEN DE BİR GÜNÜN PLANI
- Tüm öğrenciler derse 09:00 da başlar. 9, 10 ve 11. sınıflar 17:15 de günü tamamlar. Gün içinde öğrenciler akıllarına takılan tüm konularda öğretmenlerle birebir görüşme (F2F) sağlayarak eksik kalan konularını tamamlarlar. 12. sınıf öğrencileri ise 17:30-20:30 arası Üniversiteye Hazırlık çalışmasına devam ederler.
ÖN KAYIT FORMU