Etkinlikler

08.01.2022 3404  Ana

Okul Öncesi Çocukların Genel Gelişim Özellikleri

Teknoloji Fen Koleji Anaokulu velilerimiz ile gerçekleştirdiğimiz "Okul Öncesi Çocukların Genel Gelişim Özellikleri" konulu seminerimiz velilerimizin yoğun katılımı ile bugün başladı.

Okul öncesi çocukların genel gelişim özellikleri ve dönemin güçlükleri ile ilgili konuşulan seminerde, çocuklukta oyun, sorumluluk bilinci, yalan söyleme ve çalma davranışının yanı sıra tik ve tırnak yeme, şiddet eğilimi ve internet-teknoloji kullanımı hakkında dikkat edilmesi gereken konular hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

07.01.2022 3403  İlk

Elektrik Devrelerimizi Tamamladık

Özel Teknoloji Fen Koleji 1.sınıf öğrencileri Bilişim Teknolojileri dersinde elektrik model seti ile basit bir elektrik devresi kurarak devre elemanlarını ve görevlerini öğrendiler.

Elektrik devrelerini tamamlayan 1.sınıf öğrencilerimiz dene, yaşa, keşfet ve bilgiyi kalıcı kıl anlayışı ile eğlenerek öğrenmeye devam ediyorlar.

04.01.2022 3402  Lise

Telgraf Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Özel Teknoloji Fen Koleji 10.sınıf öğrencileri, Biyoloji dersinde işlemiş oldukları Mitoz bölünme konusu kapsamında "Vejatatif Üretme" etkinliği olarak Tradescantia (Telgraf Çiçeği) çiçeğinin nasıl çoğaltılacağını öğrendiler. Bitkinin büyüme ve gelişme sürecini yakından takip edecek olan lise öğrencilerimiz, telgraf çiçeğini köklendirerek toprağa ektiler. 

03.01.2022 3401  Orta

Elementler ve Kullanım Alanları

Özel Teknoloji Fen Koleji 7.sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde işlemiş oldukları Saf Maddeler ve Karışımlar ünitesinde kullanılan "Elementler ve Kullanım Alanları Kartları" hazırlayarak öğrendiklerini dene, yaşa, keşfet ve bilgiyi kalıcı kıl anlayışı ile eğlenceli bir şekilde pekiştirme imkanı buldular.

 

30.12.2021 3400  Ana

Çıt Çıt Devreler

Özel Teknoloji Fen Koleji anaokulu öğrencileri Bilişim Teknolojileri dersinde Çıt Çıt devrelerde anahtar kullanımını öğrenerek dene, yaşa, keşfet anlayışı ile öğrendiklerini keyifli bir şekilde pekiştirme imkanı buldular.

🔍Çıt Çıt Devreler içeriğinde yer alan yüzlerce proje fikriyle çocuklara doyumsuz öğrenme anları yaşatmaya yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda çocuklara dünyayı keşfetme, sorgulama ve hatta icat etme fırsatı vermekle birlikte çocukların hayal güçlerinin ve üretkenliğinin sınırlarını zorlamasını sağlamaktadır.

29.12.2021 3397  Orta

Maddenin Hal Değişimi

Özel Teknoloji Fen Koleji 5.sınıf öğrencileri, fen bilimleri dersinde işledikleri “Maddenin Hal Değişimi” ünitesi kapsamında "Süblimleşme ve Kırağılaşmayı" deney yaparak öğreniyorlar.

Öğrencilerimiz donma, buharlaşma ve kaynama ile ilgili deneyim edinirken “Kaynama ve Buharlaşma” olaylarının birbirinden tamamen farklı kavramlar olduğunu öğrendiler. Öğrencilerimiz bu etkinlikle hem maddenin hal değişimini ayrıntı biçimde gözlemlediler hem de kalıcı ve eğlenceli bir öğrenme gerçekleştirdiler.

28.12.2021 3396  İlk

Işığın Görmedeki Rolü

Özel Teknoloji Fen Koleji 3.sınıf öğrencileri "Işığın Görmedeki Rolü" konusunu pekiştirmek ve kalıcı öğrenme sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri deney ile eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşadılar.

Işığın Görmedeki Rolü;

  • Görme duyu organımız olan gözün, görevini yerine getirebilmesi için ışığa ihtiyaç vardır.
  • Karanlık ortamlarda görme olayı gerçekleşmez.
  • Görme olayının gerçekleşmesi için ortamdaki ışığın çevremizdeki nesnelerden yansıyıp gözümüze ulaşması gerekmektedir.
  • Ortamdaki ışığın miktarı ile varlıkları görmemiz arasında bir ilişki vardır.
  • Çok az ve çok fazla aydınlatılmış ortamlarda gördüğümüz varlıkların netlikleri kaybolur.
  • Loş ışıkta ve gereğinden fazla aydınlatılmış ortamlarda kitap okumak gözümüzü yorar.
  • Göz sağlığımız için ortamın yeterli miktarda aydınlatılmasına dikkat edilmelidir.

28.12.2021 3395  Orta

Nedir Bu Üzümlü Kek?

Özel Teknoloji Fen Koleji 7.sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde atom modellerinin tarihsel sürecini öğrenirken Thomson Üzümlü Kek Atom Modelini oluşturarak öğrendiklerini keyifli bir şekilde deneyimlediler. 

Thomson atom modeli; üzümlü kek veya meyveli jöle atom modeli olarak bilinir.

  • Thomson atom modeline göre;
    • Atom, yarıçapı 10-8 cm olan içi dolu nötr küreciklerdir.
    • Pozitif yükler bu kürenin gövdesini oluşturur.
    • Bu küre içerisinde elektronlar, kararlı bir elektrostatik düzen oluşturacak (pozitif yükü dengeleyerek atomu nötr yapacak) şekilde dağılmışlardır.
    • Atomlarda pozitif yük sayısı kadar negatif yük vardır.
    • Atomun ağırlığını büyük ölçüde pozitif yükler teşkil eder.

 

  • Thomson atom modelinin eksiklikleri;
    • Pozitif ve negatif yüklerin atom içerisinde homojen dağıldığını söylemiştir ancak günümüzde biliyoruz ki pozitif yükler çekirdekte, negatif yükler ise orbitallerde bulunmaktadır.
    • Atomun temel taneciklerinden biri olan nötrondan bahsedilmemiştir.

27.12.2021 3394  Orta

Vücudumuzdaki Sistemler

Özel Teknoloji Fen Koleji 6.sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde işlemiş oldukları "Vücudumuzdaki Sistemler" ünitesi sonrasında kalp, akciğer ve böbrek yapısını inceleyerek öğrendiklerini keyifli bir şekilde deneyimlediler.

17.12.2021 3393  Lise

Tartışarak Anlaşıyoruz

"Genetiği değiştirilmiş gıdalar dünyadaki açlığa karşı çözüm olarak tüketilmeli mi, tüketilmemeli mi?"

Özel Teknoloji Fen Koleji 11.sınıf öğrencileri, Biyoloji dersinde "İnsan Anatomisi" ünitesi kapsamında Sindirim Sistemi konusunu münazara tekniği ile ele aldılar. Öğrencilerin bilgi birikimlerini aktararak yaptıkları karşılıklı konuşmalarla kıyasıya bir yarışma gerçekleştirildi.

Öğrencilerin özgür düşüncelerini topluluk önünde cesaretle dile getirebilmeleri ve savunmaları, takım çalışması içinde paylaşımda bulunmaları, rekabet ortamında kazanmanın sevincini yaşayıp yenilgiyi olgunlukla karşılamayı deneyimlemeleri amacı ile düzenlenen münazarada "Tüketilmelidir" diyen öğrenciler münazarayı kazandılar.

 KVKK Aydınlatma Metni   Ziyaretçi Açık Rıza Metni   KVKK Politikası